Anglesey International den 11-12 augusti.

Du har säkert sett och läst om våra uttagningar till Anglesey International i Augusti. Det är en lagtävling på stora Anglesey Show, och det är en av de sex stora internationella lagtävlingarna i UK.
Landslagen och uttagningarna till dem är en stor sak där borta, ett skyltfönster mot världen, en bekräftelse på att man tillhör sitt lands bästa handlers och hundar.

Nivån är elit, eller open som det heter i Storbritannien.

Länk till Anglesey Shows hemsida https://www.angleseyshow.org.uk/

Resa och hotell
SGL betalar anmälningsavgiften för laget och working test-uttagningarnas startavgifter går oavkortat till lagets resa.  Laget hyr en minibuss och reser tillsammans, det främjar såväl ekonomi som teamkänsla. Fickpengar och matpengar står man för själv.

 Vad krävs av dig som lagmedlem?
 Authority to Compete - det är ett måste för all tävlan i UK. 
Du ansöker om det här och jag rekommenderar att du gör det nu. https://www.thekennelclub.org.uk/registration/authority-to-compete-atc/
Är din hund importerad från UK behövs det inte, då har hunden ett registreringsnummer i The Kennel Club.

Giltigt pass för Storbritannien även efter Brexit. 

Lagkänsla
Du måste vara en lagspelare. Primadonnor och divor göra sig icke besvär, en kedja är bara så stark som sin svagaste länk. Alltså ska du fungera väl i grupp och vara beredd på att peppa, lyfta, hålla samman och ha kul. Humor hjälper till när man kamperar ihop. Lika så en ”allt ordnar sig” mentalitet när man reser genom Europa.

Språk
 Måste man prata flytande engelska? Se ovan, laget hjälper varandra, men lite engelska är bra att kunna så att man inte själv går miste om för mycket.


Pengar
 Se till att ha fickpengar samt pengar för några B&B nätter.
SGL finansierar lagets gemensamma resa, boendet på tävlingsplats och lagets anmälningsavgift, så kostnaden skall inte bli alldeles för blodig för den enskilde lagmedlemmen. Boendet under Anglesey betalar vi men det kan bli några nätter B&B ni måste betala själva under träningarna i Wales.
Ni anländer några dagar innan Anglesey och tränar då tillsammans och finslipar formen.

Inte ska väl jag.....
Jo då, det ska du! Du ska visst satsa på att gå in på arenan med duktiga skottar, engelsmän, walesare och irländare. Du ska visst kämpa om en plats och få en upplevelse och ett lyft för livet.
Du bidrar med bra hund, ambitiös träning och förberedelse och ett glödande intresse och humor!

Visst ska du!