Angelsey International den 11-12 augusti...inte ska väl jag?

Du har säkert sett och läst om våra uttagningar till Angelsey International i Augusti? Det är en lagtävling på stora Angelsey Show, och det är en av de sex stora internationella lagtävlingarna i UK.
Landslagen och uttagningarna till dem är en stor sak där borta, ett skyltfönster mot världen, en bekräftelse på att man tillhör sitt lands bästa handlers och hundar.

Vi har länge pratat om att ha ordentliga uttagningar till ett lag och att skicka det till Storbritannien. 2019 är året då vi sjösätter planerna och ser hur det går.
Nivån är elit, eller open som det heter i Storbritannien.

Länk till Anglesey Shows hemsida https://www.angleseyshow.org.uk/

Resa och hotell
SGL betalar anmälningsavgiften för laget och working test-uttagningarnas startavgifter går oavkortat till lagets resa. Lotterierna som säljs på de tre working testen blir också resebidrag för laget. Förhoppningsvis täcker dessa medel resan. Om laget hyr en minibuss och reser tillsammans främjar det såväl ekonomi som teamkänsla. Fickpengar och matpengar står man för själv.

Vi har haft kontakt med Frank Morrey, som är ansvarig för lagtävlingen, och fått bekräftat att vi kommer med ett lag. Vi har dessutom bett om hotellförslag för att kunna boka rum nära tävlingsområdet redan nu.

 Team Captain
Team Captain för SGL laget blir Roger Phillips och i upplägget ingår även träning hos Roger Phillips i två dagar innan tävlingen.

Vad krävs av dig som lagmedlem?
 Athourity to Compete - det är ett måste för all tävlan i UK. 
Du ansöker om det här och jag rekommenderar att du gör det nu. https://www.thekennelclub.org.uk/registration/authority-to-compete-atc/
Är din hund importerad från UK behövs det inte, då har hunden ett registreringsnummer i The Kennel Club.

Giltigt pass för Storbritannien även efter Brexit. 

Lagkänsla
Du måste vara en lagspelare. Primadonnor och divor göra sig icke besvär, en kedja är bara så stark som sin svagaste länk. Alltså ska du fungera väl i grupp och vara beredd på att peppa, lyfta, hålla samman och ha kul. Humor hjälper till när man kamperar ihop. Lika så en ”allt ordnar sig” mentalitet när man reser genom Europa.

Språk
 Måste man prata flytande engelska? Se ovan, laget hjälper varandra, men lite engelska är bra att kunna så att man inte själv går miste om för mycket.
Teamcaptain Roger Phillips pratar mycket lättförståelig engelska.

Pengar
 Se till att ha fickpengar samt pengar för några B&B nätter.
SGL finansierar lagets gemensamma resa, boendet på tävlingsplats och lagets anmälningsavgift, så kostnaden skall inte bli alldeles för blodig för den enskilde lagmedlemmen. Boendet under Angelsey betalar vi men det kan bli några nätter B&B ni måste betala själva under träningarna i Wales.
Ni anländer några dagar innan Angelsey och tränar då tillsammans med team Captain och finslipar formen.

Inte ska väl jag.....
Jo då, det ska du! Du ska visst satsa på att gå in på arenan med duktiga skottar, engelsmän, walesare och irländare. Du ska visst kämpa om en plats och få en upplevelse och ett lyft för livet.
Du bidrar med bra hund, ambitiös träning och förberedelse och ett glödande intresse och humor!

Visst ska du?