Ordförande har ordet!

10 Maj 2020

Hej alla!
Den här våren blev inte som något vi varit med om tidigare. Vi har alla mer eller mindre drabbats av konsekvenserna kring Covid-19. Jag vet att vi har medlemmar som jobbar inom vården – ni har fått kämpa, andra av oss blir drabbade av minskade arbetstider, permitteringar och kanske till och med risken att förlora sitt jobb.
Tidigt under våren meddelade vi att vi ställer in alla planerade working tests fram tom maj. Vi bedömer nu att vi kommer att kunna genomföra våra planerade working tests från juni och framåt. Vi följer fortfarande myndigheternas riktlinjer och rekommendationer. På hemsidan under Allt om våra prov har vi förtydligat hur vi ska undvika smittspridning.

Jag är glad att vi nu sakta och med försiktighet kan komma igång med en del av vår tävlings verksamhet igen. Vi har ändå kunnat genomföra träningar i mindre grupper och tack vare ett engagemang från några av våra domare som ställt upp som instruktörer så har vi lyckats få in en del intäkter som kan täcka höstens Field Trials.
Ni som följer SGL på Facebook har säkert sett vilket positivt gensvar vi fått kring vår nya satsning på ”Next Generation”. Så mycket engagemang, vilja och glädje det finns bland yngre medlemmar som brinner för att träna och tävla. Hjälp oss att stötta detta på alla sätt du kan!
Ta hand om er!
Hälsningar,
Christer

26 Mars 2020

Bäste SGL medlem!
Våren är här och vi borde ha full fart i våra hundträningar, prov och andra sammankomster men tyvärr ser inte denna vår ut att bli som alla andra. Vi är alla direkt eller indirekt berörda av Covid-19 pandemin och vi gör alla olika uppoffringar för att hindra spridningen.
När det gäller SGL’s Working tests under den kommande tiden så följer vi Folkhälsoinstitutets riktlinjer för att motverka spridningen, du kan själv gå in och se deras rekommendationer för olika arrangemang: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-arrangorer-av-evenemang/

I all denna ”krisinformation” så tror jag att det är viktigt att hitta några ljusglimtar, utomhusaktiviteter (med riskmedvetenhet) såsom hundträning, prov, gemensamma träningar etc. bidrar till vår mentala hälsa och välbefinnande! Att få fokusera på min hund gör gott både för hunden och mig själv! Om du har funderingar kring vårens working tests, så hör gärna av dig. Som du säkert förstår kommer vi inte att ha några engelska domare på proven inom den närmaste tiden – men i denna situation hoppas jag att du kan se allt annat positivt med våra WT’n. Själva provformen är ju inte beroende av engelska domare och vi kommer att planera för att kunna lösa våra prov med svenska domare. Så anmäl dig och få en trevlig dag med dina SGL kamrater!

Från och med måndag kommer jag att få extra fritid eftersom mitt företag nu går in i korttidspermittering, det enda positiva i detta är att jag kommer att ägna mina hundar och SGL mer tid, så om allt gåt enligt min plan så kommer i alla fall min hund att vara vältränad inför sommarens aktiviteter och höstens jakter.

Ta hand om er!

Christer Johansson

19 Mars 2020

En blåsig dag i februari hade vi vårt årsmöte i Gränna. Förmiddagen ägnades åt diskussioner kring olika provsituationer dessutom kom Joakim Breimark från Långtora Hund & jakt och berättade om deras verksamhet. Långtora är en av SGLs nya sponsorer. Den första stora aktiviteten tillsammans med Långtora är vår träningsvecka 13-16/5, hoppas att vi ses där. Efter lunch hölls det formella årsmötet där några nya personer blev invalda i styrelsen och några har fått nya roller. Bland de som fått nya roller är jag, Christer Johansson, som tagit över ordförandeklubban efter Janne Wiberg. Vi håller som bäst på att arbeta med att starta upp kommittéarbetet och när allt är på plats kommer en presentation av styrelsemedlemmarna och deras ansvarsområden på medlemssidorna.

Lite kort om mig. Jag har suttit i styrelsen 1 år som vice ordförande och nu byter jag och Janne roller. Jag är relativt ny i retrievervärlden och ännu grönare i field trial-världen. Jag köpte min första labrador 2007 och just nu har jag Kelly 8 år och Blaise 10 mån därhemma. Kelly gillar mest att jaga tillsammans med mig men tanken är att Blaise ska bli min provhund.

Jag ser fram emot att fortsätta vara delaktig i utvecklingen av klubben. Det glädjer mig mycket att vi nu startat Next Generation, som riktar sig till yngre hundförare.. Mer information kommer inom kort på hemsidan.

Även om det inte varit mycket till vinter i södra Sverige så blir det lättare att ta tag i hundträningen nu när det blir ljusare på kvällarna. Jag ser fram emot att träffa er på något av vårens working test, antingen som funktionär eller som startande.
Hälsningar,
Christer