Grattis Katarina och Bertie!

Vi i SGL lyfter på hatten och firar med dig Katarina!

I dag skriver en av våra medlemmar och tillika ny NP domare historia. Katarina Ljungquist vinner Strathmore Gundog Clubs 24 hundar 2-dagars prov i Skottland under idel skotska domare. I den tuffaste konkurrens, i den tuffaste av marker vinner Katarina med Meadowlark Humpty Dumpty sin biljett till IGL Championship i november. Vi är otroligt stolta och vet att Katarina redan förra året efter att ha vunnit sitt Novice i Clwyd Retriever Club tackade SGL och våra prov som en perfekt förberedelse för vad som krävs. Att vinna i UK som svensk är stort. Att vara först med att kvalificera sig är inget mindre än fantastiskt! Vi gratulerar Katarina och kommer att hålla alla tummar för henne i Skottland på IGL!
Meadowlark Humpty Dumpty är uppfödd av Janne och Birgitta Wiberg och är en svart hane efter GBFTW DKFTCH DKJCH SE(a)JCH Lakedown Diawl Bach undan Batmoors Leadhills Ale.
Vi i SGL lyfter på hatten och firar med dig Katarina!

"Tack!! Jag har inte fattat riktigt vad som har hänt 
Men att få gå in och ställa sig på linjen på IGL är något jag fantiserat om när jag varit ute med hundarna. Nu är det verklighet!
SGL har en stor del i detta. Vår verksamhet ger en fantastisk möjlighet att vara väl förberedd för start i UK och det ska vi fortsätta jobba för.
/Katarina Ljungqvist
"

Strathmore WGC`s tvådagarsprov

Efter dag ett:

Så här skriver Strathmore Working Gundog Club:
Strathmore WGC held there 2 day at Glamis
9 dogs required for day 2
I Palmer -Marhystin King
K Forgie - Jocksburn Bonnie handled by D Forgie
P Brown - Abbottshall Mosquito handled by M Brown
K Ljungquist - Meadowlark Humpty Dumpty
M Rolland - Leacaz Isle of Rum at Cardy
L Haynes - Kellasbrae Rusty of Cairngryffe handled by K Haynes
WG Steel - Jocksburn Maddox
A Rees - Fendawood Ecclestone of Delfryd
P Farmer - Dunside Coll
Good luck Tomorrow to all !
Full report tomorrow

Så här skriver Katarina!
"Shit vad häftig dag! Bara att starta på ett 2-dagars har varit stort. Att vara med till dag 2 i det här sällskapet gör att jag får nypa mig i armen. Tack för alla heja! Vi ska gå in i morgon och njuta
Terrängen i Skottland går inte ens att beskriva utan måste upplevas. De första två fåglarna som Bertie fick var markeringar där jag fick skicka och hoppas att han gör jobbet. Ingen chans att handla en hund i ormbunkar, stora enbusksnår med nålar, hög ljung och en mark som definitivt inte är plan. Och Bertie gör jobbet min fina hund."

Och efter dag två....

Så här skriver Strathmore Working Gundog Club:
We had our two day open on some exceptional challenging ground , with our thanks to the Earl of Strathmore and Keeper Adam Smith and his team of guns , bag carriers etc .
To our Judges who have given up two days , J Douglas, D Leitch, R Fair & J McNeice our Dogsteward Erica Munro-Ferguson many thanks again
To our sponsors CSJ Dogfood , Mr & Mrs Farmer for the 5star accom /lunches etc for judges.
AWARDS
1st & Youngest Dog in awards& Guns Choice to K Ljungquist - Meadowlark Humpty Dumpty
No 2nd award
3rd A Rees - Fendawood Ecclestone of Delfryd
COM & Best Scottish Yellow P Farmer - Dunside Coll

Så här skriver Katarina!
"Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska skriva i det här inlägget. Jag är så sjukt stolt över vad min hund och jag själv presterat över två dagar. Att vinna ett 2-day open stake och kvalificera sig till IGL. Det kommer nog ta ett tag innan jag fattar det här.
Kuvertet som jag håller i handen på bilden visar sig innehålla inbjudan samt entry form till IGL. Vinnartrofén har delats ut sedan 1963!! dvs när jag föddes. Shit, snacka om retrieverhistoria. Bertie fick dessutom Guns Choice samt Youngest Dog/Bitch in Awards.
STORT TACK till alla som kommit med heja-rop innan och gratulerat idag Av någon konstig anledning så ser jag inte de inlägg ni gör på min tidslinje så jag tackar så här istället.
STORT TACK till mina vänner som supportar, sparrar, skrattar, gråter och svettas med mig
Och till Janne och Birgitta. Tack för att ni finns och för min fina, fina Bertie. Alla våra älskade hundar samlade i en!!!"

 

Så här skriver Strathmore Working Gundog Club:
"Well done today to Katarina ljungquist and GB OFTW Meadowlark Humpty Dumpty. Katarina is a regular visitor to HKGS and now is the first Swede to ever qualify for the IGL championship in the uk. Well done to Katarina and Bertie and breeder Birgitta Staflund-wiberg.Swedish retriever history has a new page as of today. The two day open stake was the Strathmore gundog club in Scotland in good Company. All the best for the IGL HKGS"

 

 

 

 

 

GB OFTW Meadowlark Humpty Dumpty SE10876/2016

Efter/Sire:GBFTW DKFTCH DKJCH SE(a)JCH Lakedown Diawl Bach  S26262/2009 
Undan/Dam: Batmoors' Leadhills Ale SE15387/2010
Uppfödare: Birgitta Staflund-Wiberg och Jan Wiberg, Kennel Meadowlark

Meriter Field Trial: 
2018 North West Labrador Retriever Club, Novice: 2nd och Guns Choice
2018 Clwyd Retriever Club, Novice: 1st
2018 Swedish Gundog Leauge,  All Aged: 1:e placerad
2019 Strathmore Working Gundog Club, Two day Open: 1st & Youngest Dog in awards& Guns Choice
2019 Kvalificerad till IGL Championship

Stort grattis till Berties uppfödare!

 

The International Gundog League Retriever Society. 2019 Championship.

 

"Kuvertet som jag håller i handen på bilden visar sig innehålla inbjudan samt entry form till IGL. Vinnartrofén har delats ut sedan 1963!! dvs när jag föddes. Shit, snacka om retrieverhistoria."

Fler bilder...